Acasă

 

Știri

 

Editoriale

·       Argument

·       Precizie I

 

Legislație

 

Ghiduri

 

Unelte

 

Link-uri

 

Despre

 

 

Autor:

Aurel Dumitriu

Din 27 ianuarie 2017, în urma unui concurs susținut la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, sunt Directorul Direcției de Control al Regimului Silvic și Cinegetic din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Opiniile prezentate pe acest site aparțin autorilor articolelor și nu reprezintă neapărat punctul de vedere al unei autorități

CV

 

Declarație de intenții:

            Mi-am propus prin acest site să sintetizez soluțiile legale existente pentru rezolvarea dezideratelor silvice, să prezint concis legislația silvică, pe cât posibil adnotată și comentată. Cred că o mai bună cunoaștere a legislației de către cei care trebuie să o respecte (dar nu îi exclud pe cei care trebuie să verifice aplicarea ei!), va contribui la reducerea infracționalității silvice și va reduce masa teroriștilor ecologici inconștienți. Cred sincer că educația ne face mai buni.

            Mi-am propus să prezint propuneri de îmbunătățire a legislației, pe care să le discutăm și rafinăm împreună, convins fiind că autoritatea are nevoie de astfel de propuneri, argumentate de pregătire și practică.

            Mi-am propus să pun la dispoziția voastră instrumente de calcul care să reducă timpul necesar realizării unor sarcini birocratice și să vă lase mai mult timp pentru a vedea pădurea; pentru neprofesioniști, pot fi instrumente cu care să verificați datele oficiale.

 

Despre domeniul regimsilvic.eu

Acest domeniu a fost deținut tot timpul de mine.

În perioada 2001-2015 am găzduit aici pagina structurii teritoriale Suceava a autorității naționale care răspunde de silvicultură (ITRSC, ITRSV, CRSC, Garda Forestieră). În această perioadă, nu am postat pe pagina respectivă opinii personale ci doar date oficiale.