Acasă

 

Știri

 

Editoriale

·        Argument

·        Precizie I

·        Utilitar Silvic

 

Legislație

 

Ghiduri

 

Unelte

 

Link-uri

 

Despre

 

 

19 februarie 2018: Argument

Într-o societate ecologică normală, activiștii de mediu trebuie să strige, forestierii tac pentru tăia cât mai mult lemn iar autoritatea publică trebuie să facă și să impună legi care să țină echilibrul între cele două părți. A fost însă un timp în care organizațiile de mediu au făcut legile silvice, forestierii au strigat ca să nu moară de supralegalizare iar autoritatea a tăcut, pur și simplu. S-a dezvoltat astfel un terorism ecologic, cu mari manipulatori din umbră și o mare masă de manipulați de diferite grade și intenții, vehiculând cifre apocaliptice și ignorând realități evidente, porniți să denigreze total personalul silvic în sprijinul unor interese proprii.

10 martie 2018: Precizie I

        Chiar dacă silvicultura nu este farmacie, până la modificarea legislației în domeniu trebuie să vă comportați ca și cum ar fi.

21 mai 2018: Utilitar Silvic

   Exceptând SUMAL-ulaplicațiile informatice dedicate sectorului silvic sunt sublime dar lipsesc cu desăvârșire. Pe acest fond, Florin Nicola aduce un pachet de utilitare destinat telefoanelor mobile, un fel de cuțit elvețian informatic pe care poți să-l scoți din buzunar la propriu, să introduci datele și să ai instantaneu rezultatele (volume sau valoarea pagubei). La birou exporți listele într-un Excel sau Word și le folosești cum ai nevoie.